Agustí Colomines i Aurora Madaula. Amb ànim de lucre. Acadèmics en ciències humanes i socials: Liah Greenfeld (2015)

Entre els mesos de maig i setembre, la Sra. Aurora Madaula i el Dr. Agustí Colomines són a la Boston University com a visiting scholars, convidats per la Dra. Liah Greenfeld, catedràtica de sociologia d'aquesta universitat i també de la Lingnan University de Hong Kong. 

El propòsit de l'estada és fer diverses sessions d'entrevistes amb la Dra. Greenfeld per després redactar una biografia intel·lectual d'una de les més reconegudes especialistes en nacionalisme. La Dra Greenfeld és autora de la trilogia Nationalism. Five Roads to Modernity (1993), The Spirit of Capitalism: Nationalism and Economic Growth (2003) i Mind, Modernity, Madness: The Impact of Culture on Human Experience (2013), amb la qual ha analitzat la relació entre nacionalisme i modernitat, el naixement del capitalisme i diversos aspectes psicològics que afecten a la cultura moderna. En català només comptem amb un recull d'articles que van ser publicats per l'Editorial Afers el 1999 amb el títol Nacionalisme i Modernitat.

Aquesta estada i la biografia s'emmarquen en el projecte més general que promou la nostra Càtedra, Amb ànim de lucre. Acadèmics en ciències humanes i socials, que té l'objectiu de realitzar un documental que mostri la biografia intel·lectual d’alguns dels principals acadèmics que han treballat aspectes de la modernitat: art-llenguatge, filosofia, identitat, política, economia, etc. A més del documental, es transcriuran les entrevistes i s’acompanyaran d’un article valoratiu que formarà part d’un llibre fet a partir de les entrevistes realitzades.

La Dra. Liah Greenfeld amb el seu marit, Gil Press, i el seu gos Billy. New Hampshire