Objectius

Els principals objectius de la Càtedra Josep Termes són:

  • Unim coneixements tradicionalment humanístics, com ara la història, la filosofia, la cultura, la sociologia i l’antropologia, a d’altres fonamentals del desenvolupament 4.0, com Internet, el Big Data i les xarxes socials. Promovem, per tant, les Humanitats Digitals per oferir als alumnes una sòlida base de coneixements per a especialitzacions futures en la cultura digital, com ara estratègia en xarxes socials, periodisme digital, màrqueting, documentalisme, guionatge o elaboració d’apps. En fi, per a la producció de contingut independentment del mitjà.
  • Vincular la vida acadèmica a l’acció política i social.  
  • Desenvolupament de línies de recerca conjunta entre la Càtedra i les entitats col·laboradores. Realització de treballs de recerca i tesis doctorals en cooperació́ amb les entitats finançadores per desenvolupar programes de renovació pedagògica. Promoció de trobades nacionals i internacionals d'experts sobre temes d’interès mutu. Cooperació per aconseguir projectes de recerca finançats en els àmbits català̀, espanyol i europeu.
  • Fomentar la difusió de coneixement en els àmbits del lideratge, la ciutadania, la democràcia participativa, la diplomàcia pública, els moviments socials i la resolució de conflictes, la comunicació social i política, els estudis nacionals i d'identitat i la governança.
  • Oferir beques predoctorals i postdoctorals. Premis a treballs de final de grau i màster. Cursos, conferencies i seminaris. Incentivació de la cooperació educativa (estudiants en pràctiques). Col·laboració en els plans de formació de l'empresa/institucions finançadores. Promoció de trobades d’experts a l’àrea d’interès de la Càtedra o les entitats col·laboradores.
  • Organitzar i fer cursos, seminaris, reunions o jornades destinats a potenciar la recerca i la formació – tant reglada com no reglada– ja sigui amb caràcter periòdic i estable com circumstancial i temporal.
  • Convocar jornades de divulgació científica i tecnològica. Col·laborar en la promoció d'esdeveniments científics. Signar convenis de col·laboració amb empreses de l’era digitals i de gestió cultural.
  • Preparar formació a mida.
  • Difondre l'obra historiogràfica del Dr. Josep Termes i convocar anualment el Memorial Josep Termes a la Fatarella.