Del Valle de los Caídos al Valle de Cualgamuros

19/01/2024

Conferència de la professora Queralt Solé i Barjau per recordar la repressió franquista iniciada el 26 de gener de 1939

El 2003 la Universitat de Barcelona va instaurar el 26 de gener com a data per recordar la repressió franquista arran de l'entrada de les tropes franquistes a la capital de Catalunya. Cada any se celebra una conferència per commemorar-ho. Enguany la conferència versarà sobre el significat del Valle de los Caídos i com s'ha transformat en el Valle de Cuelgamuros, i la pronunciarà la professora de la secció d'Història Contemporània, i membre de la nostra Càtedra, la Dra. Queralt Solé (Barcelona, 1976). Fa uns anys, l'Editorial Afers va publicar el llibre de la Dra. Solé Els morts clandestins sobre el trasllat de mils de restes de represaliats a la faraònica tomba de Franco. La conferència tindrà lloc el dia 26 de gener, a les 12 del migdia, al Paranimf de la Universitat de Barcelona. 

Si voleu llegir un fragment del llibre, cliqueu aquí. 

Arxivat a: Blog, General