Les fosses de la Guerra Civil i de la dictadura franquista.

Cartell de la jornada
18/10/2023

La professora de la secció d'història contemporània de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona, i investigadora de la Càtedra Josep Termes, la Dra. Queralt Solé, coordina la Jornada “Les fosses de la Guerra Civil i la dictadura franquista. Reptes actuals”

El pròxim 19 d’octubre se celebrarà la jornada Les fosses de la Guerra Civil i la Dictadura Franquista. Reptes actuals, a la Sala Jane Addams de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (Montalegre, 6-8). L'acte ha estat coordinat per la Dra. Queralt Solé, investigador de la Càtedra Josep Termes, amb el suport de la Direcció General de Memòria Democràtica de la Generalitat de Catalunya.

Durant tot un dia, experts acadèmics de diferents disciplines, tècnics de la Direcció General de Memòria Democràtica i periodistes reflexionaran entorn de quatre grans eixos de debat: “Passat. Evolució del coneixement sobre fosses i les intervencions realitzades. Treballs de recerca, exhumacions i difusió, des de 1999 fins a l’actualitat”; “Present: eines de treball i difusió: el fons de fosses de la Guerra Civil i de la Dictadura Franquista al Banc de la Memòria”; “Futur (I): una mirada cap al futur de les actuacions en fosses: què cal fer, què cal investigar”; “Futur (II): com s’ha de difondre el coneixement i quin retorn social té”.

La Jornada serà inaugurada pel degà de la Facultat de Geografia e Història, el Dr. Ricardo Piqueras, i la cloenda anirà a càrrec de la professora Queralt Solé i del Director General de Memòria Democràtica, el Sr. Alfons Aragoneses.

Arxius adjunts

Arxivat a: Blog, General