Commemoració de la Batalla de l'Ebre a La Fatarella

© Ariadna Escoda / ACN
03/07/2023

El municipi de la Fatarella (Terra Alta), l'Ajuntament del qual és un dels patrocinadors de la Càtedra, ha recuperat la commemoració de la Batalla de l’Ebre que no es feia des de l’any 2017.

El diumenge 2 de juliol, mig centenar de persones van escenificar la recreació històrica de l’entrada de les tropes republicanes el juliol del 1938 al municipi de la Fatarella. S’han posat a la pell de soldats republicans, nacionals i civils, i han tornat a reproduir la retirada de l’exèrcit franquista, que va estar instal·lat en aquesta vila de la Terra Alta durant tres mesos. L’acte s’emmarca en el programa de commemoració del 85è aniversari de la Batalla de l’Ebre. Durant la celebració, el president de l’Associació Lo Riu, Àlex Sambró, va reivindicar l’exercici de memòria històrica per no repetir “les barbaritats d’una guerra”. El dissabte es van col·locar llambordes Stolpersteine en honor a sis veïns deportats als camps d’extermini nazi.

Arxivat a: Blog, General