Catalunya i les nacionalitats europees

23/05/2023

Amb motiu de l’Any Daniel Cardona, la Universitat París 1 Panteó-Sorbona ha organitzat una sessió acadèmica sobre el cas català i les estratègies de les nacionalitats europees.

El 4 de maig de l’any 1940 (un mes abans que els nazis entressin a París) es va crear l'anomenada “Organització”, esperonada per Daniel Cardona. Era l'expressió de la unitat entre els membres de Nosaltres Sols!, i d’Estat Català. Una “organització” que al cap d'un temps esdevindria el Front Nacional de Catalunya, l'històric partit independentista dels anys de la dictadura franquista. Amb ocasió de l'efemèride, la Universitat París 1 Panteó-Sorbona ha organitzat la sessió acadèmica  Les stratégies  des nationlités européenes dans l'entre-deux guerres: le cas de la Catalogne, amb la participació de Roser Cussó, de l'Institut d'Etude du Développement Economique et Social (IEDES), de Frederic J. Porta, de la Càtedra Josep Termes / Universitat de Barcelona, d'Ignasi Fortuny, advocat i escriptor.

 

Arxivat a: Blog, General