El Dr. Pau Guinart s'incorpora al GRENPoC de la Càtedra UB Josep Termes

01/02/2023

El Dr. Pau Guinart ha estat més d'una dècada formant-se a l'estranger. Ara imparteix classe a ESADE i s'incorpora al GRENPoC, el subgrup de recerca dins el GREPIIC, que acull la Càtedra.

Pau Guinart i López (L’Escala, 1983), llicenciat en filosofia i història a la Universitat de Girona, és doctor en estudis culturals per la Stanford University, dels EUA. També ha obtingut els títols de màster en ciències de la gestió a ESADE, en literatura a Stanford, en cinema a la New York Film Academy, en tragèdia grega a la University of Exeter. Ha treballat al Sundande Institute i a Universal Studios, i ha impartit classe a Stanford i a ESADE, on continua vinculat acadèmicament i fent-hi recerca. Es considera deixeble de Joan Ramon Resina i de Xavier Rubert de Ventós, traspassat recentment.

Els seus interessos actuals tenen a veure amb l’storytelling i la geopolítica, matèries que imparteix actualment al Departament de Societat, Política i Sostenibilitat d'ESADE (Universitat Ramon Llull). És autor de diverses obres audiovisuals i ha publicat cinc llibres: Dos en un burro. Per Catalunya en carro (Brau, 2006), Fragmentari de Nova York. Dietari d’un empordanès als EUA, (Bestruç, 2008) Fragmentari de Nova York 2010 (Brau, 2010), La voluntat clàssica de Catalunya. El paper del jaciment arqueològic d’Empúries en la construcció del Nacionalisme Català (Brau, 2014) Dalí-Nietzsche. Teoria i pràctica de la superació humana (Reremús, 2022). També ha col·laborat en diverses revistes i diaris.

Web: www.pauguinart.com

Twiter: @Pauguinart

Limkedin: https://www.linkedin.com/in/pau-guinart-67911439

Arxivat a: Blog, General