Nou llibre d'Agustí Colomines

16/03/2022

"Tot el que el cor s’estima", coeditat per Lleonard Muntaner Editor i l'Editorial Afers, és un dietari i un text de memòria cultural i familiar, escrit als EUA el 2019. És ple de reflexions historiogràfiques i polítiques derivades de l'estada a la Stanford University mentre l'autor indagava sobre l'exili de Joaquim Maurín a la Hoover Institution.

Xavier Antich, prologuista de Tot el que el cor s’estima, n'ha escrit el següent:

«Les notes que han acabat sent el llibre que el professor Colomines publica ara ens permeten assistir al laboratori de l’historiador i, en ell, veure-hi el mecanisme particular de la lògica metodològica que el mou a l’hora de perseguir i encalçar els materials amb els quals es construeix el relat històric. Pot ser un nom, desconegut al principi, que porta a un altre, i aquest a un altre. Pot ser una data concreta, a partir de la qual s’obren, com en un ventall, diversos esdeveniments que poden estar connectats o que, si no, poden oferir una panoràmica. Pot ser una pista o un vestigi, a partir dels quals explorar els racons d’un laberint que no deixa de portar, a cada nou tram, a vies de recerca diverses. Pot ser una informació d’actualitat, que impacta en la memòria i desvetlla el record que porta l’autor a explorar la densitat històrica i les capes complexes dels esdeveniments. I tot això, cal dir-ho, es presenta amb un rigor i una severitat extrema, no exempta tanmateix de sentit de l’humor, qualitats totes elles a l’alçada d’un dels intel·lectuals amb el cap més ben moblat del país».

El llibre ja és a la venda en llibreries i en línia: Lleonard Muntaner Editor. La presentació es farà el 17 de maig, a les 19 h, a la llibreria Ona, del carrer Pau Claris de Barcelona, en el marc d’un debat sobre cultura i humanitats entre els filòsofs Xavier Antich i Ferran Sáez.

Arxivat a: General