S'estableix el Premi Josep Termes

18/02/2022

La Càtedra Josep Termes d’història, identitats i humanitats digitals de la Universitat de Barcelona i la col·lecció «La Rosa de Foc» impulsen un premi per fomentar la recerca jove en llengua catalana amb el suport del Grup Transversal.

Aquesta és la primera convocatòria d'un premi orientat a fomentar la recerca jove en llengua catalana. Els treballs que optin al premi hauran de versar sobre la història social i cultural del catalanisme, els estudis nacionals, l’obrerisme, el republicanisme, la Guerra Civil o les arts gràfiques relacionades amb els àmbits anteriors, que eren els àmbits historiogràfics que va conrear Josep Termes al llarg de la seva vida professional. El guanyador/a d'aquest premi participarà en les Jornades Josep Termes que anualment se celebren a la Fatarella, Terra Alta, el mes de setembre. Ho farà al costat d'un historiador/a sènior que oferirà la seva visió del mateix tema presentat pel guardonat/a. Els dos textos es publicaran conjuntament en la col·lecció digital "La Rosa de Foc" que coediten la Càtedra i l'Editorial Afers.

Arxivat a: General