Dia Internacional de les dones i les nenes en la ciència. Jornada científica

05/02/2022

El pròxim dia 11 de febrer se celebraran les Jornades de Gènere, Recerca i Poder amb motiu del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la ciència. L'acte tindrà lloc a l'Aula Magna de les Facultats de Filosofia i de Geografia i Història. En la jornada es realitzarà un homenatge a la Dra. Mary Nash, Catedràtica emèrita d’Història Contemporània i pionera en els estudis històrics de gènere.

L’objectiu de la jornada, promoguda pels vicerectorats de Recerca i d’Igualtat i Gènere, és desfer la invisibilitat de les dones científiques i contribuir que nenes i noies tinguin referents femenins en l’àmbit de la recerca. En la jornada es realitzarà un homenatge a la Dra. Mary Nash, Catedràtica d’Història Contemporània especialitzada en l’estudi de la Història de la dona i del Feminisme a Espanya, a càrrec de la professora lectora Gemma Torres i la investigadora predoctoral Carlota Vidal.

També se celebrarà una taula-debat, moderada per la Dra. Esa Díaz-León (especialista en filosofia de la ment i del llenguatge i filosofia feminista),  amb la participació de les investigadores Teresa Hoogeaven (especialista en la filòsofa, escriptora i feminista Françoise Collin, la revista feminista Les Cahiers du Grif i feminismes europeus de les dècades de 1970-1980), Camila Opazo (Especialista en estudis post/decolonials, feminisme i perspectiva intercultural en el patrimoni) i Ana Pastor (especialista en conservació arqueològica social, arqueologia pública i estudis crítics de patrimoni cultural amb perspectiva de gènere).

Consultar el programa: https://www.ub.edu/portal/documents/5886217/10057504/Programa+dona+nena+ci%C3%A8ncia/26a28672-30c6-4206-2af1-f857e36acea0

Arxivat a: General