Nous informes de la Network of Concerned Historians

Antoon De Baets, catedràtic d'Història, Ètica i Drets Humans a la Universitat de Groningen – Països Baixos
13/09/2021

Antoon De Baets i Ruben Zeeman, responsables de la xarxa internacional Network of Concerned Historians, han fet arribar una circular a 3.599 historiadors i altres persones interessades en el passat arreu del tot el món.

I. Ja està disponible l’Informe Anual 2021 de la Network of Concerned Historians (NCH) (pdf; 167 pàg.): http://www.concernedhistorians.org/ar/21.pdf

Aquest és el 27è informe anual de la NCH. Conté notícies sobre l'esfera on la història i els drets humans es creuen a 106 països, centrant-se, sobretot, en la censura de la història i la persecució d’historiadors, arxivers i arqueòlegs de tot el món, segons les informacions proporcionades per organitzacions de drets humans i d'altres. Fixa l'atenció en esdeveniments i fenòmens del 2020 i del 2021. El fet que la NCH presenti aquestes notícies no implica que comparteixi les opinions i les creences dels historiadors i d'altres persones que s'hi mencionen.

II. La col·lecció completa d’Informes Anuals NCH 1995–2021 està disponible (pdf; 2084 pàg.) a: http://www.concernedhistorians.org/ar/compilation95-21.pdf.

III. Consulteu també: la Memòria provisional sobre els recercaires en història assassinats per raons polítiques (des de l’antiguitat fins a l’actualitat) (pdf; 14 pàgines): http://www.concernedhistorians.org/va/memorialpage.pdf.

Podeu enviar comentaris a (Necessites javascript per veure aquest correu-e).