Recuperar el pensament crític

Portada del primer llibre
16/07/2021

L'Editorial Afers, col·laboradora de la nostra Càtedra, anuncia que a la tardor posarà en marxa la col·lecció "Biblioteca del pensament crític"

L’Editorial Afers, que dirigeix des de Catarroja Vicent Olmos, continua la seva tasca de divulgació de l’alta cultura en català. Si enguany, en plena pandèmia de la Covid-19, va posar en marxa la col·lecció «Narrativa», que ja porta tres títols (Mal jueu, de Piotr Smolar; Espurna de Xavier Serra i L'Agnese va a morir, de Renata Viganò), ara anuncia que a la tardor encetarà una nova col·lecció, que dirigirà Gustau Muñoz. Amb el nom de «Biblioteca del pensament crític», el primer títol que s’ha anunciat és Dialèctica de l'irracionalisme. Contribució a la historització de 'La destrucció de la raó' de Lukács, de l’historiador italià Enzo Traverso, a qui l’Editorial Afers li acaba de publicar en una altra de les seves col·leccions, «Recerca i pensament», un llibre esplèndid d’egohistòria: Passats singulars. El «jo» en l'escriptura de la història. Aquest 2021 també ha estat trist per a la família d’Afers, perquè un dels seus autors, Josep Igual, de qui el 2016 es va publicar el dietari L'incert alberg, va morir després d’una llarga malaltia. L’Editorial Afers, nascuda el 1985 a partir de la revista que porta el mateix nom i que el curs vinent arribarà als 100 números, és la iniciativa independent d’edició de llibres i revistes més reeixida i consolidada en l’àmbit dels estudis històrics, l’assaig i la literatura d’autor.