Un nou llibre explora la història de la Mancomunitat

24/01/2020

Enric Ucelay Da Cal, Josep Pich i Arnau González Vilalta, del GRENS de la UPF, són els compiladors d'un nou llibre col·lectiu sobre la Mancomunitat de Catalunya.

L'aparença d'un poder propi. La Mancomunitat de Catalunya i el catalanisme, és el títol del llibre col·lectiu que acaba de publicar l'Editorial Afers. Resultat d'un seminari convocat pel Grup de Recerca en Estats, Nacions i Sobiranies (GRENS), aquesta monografia aborda una àmplia selecció de temàtiques que pretenen actualitzar els estudis sobre la Mancomunitat: des de la seva implicació nacional catalana, en institucionalitzar el primer poder català contemporani, fins a les mirades exteriors sobre aquesta realitat dins el context de la Gran Guerra; des del paper dels intel·lectuals noucentistes fins a l’oposició espanyola a un projecte del qual s’albiraven etapes posteriors de major projecció; des de la creació d’un funcionariat català fins a la realització d’una política esportiva. A través de la visió d’una desena d’autors, el llibre radiografia el que deixà en herència la Mancomunitat.