Nou Màster d'Humanitats Digitals a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la UB

13/04/2019

Les humanitats i ciències socials s'adapten als temps actuals i amplien les seves capacitats de recerca i de difusió gràcies a les eines digitals: això són les humanitats digitals. Aquest màster ofereix els coneixements de les tècniques digitals més avançades. Formem professionals avançats que ajuden a la recerca humanística i a tota la societat a entendre i usar millor tot el nostre patrimoni cultural.

Les humanitats digitals són una nova disciplina en què convergeixen els estudis humanístics i socials amb les noves eines informàtiques. S'hi poden detectar tres grans eixos d'actuació. En primer lloc, l'adquisició de competències i habilitats tècniques que permetin el tractament, preservació, difusió i ús de coneixements humanístics en el mitjà digital. En segon lloc, la reflexió sobre el rol del mitjà digital en la producció d'objectes i coneixements digitals. I en tercer lloc, l'anàlisi crítica de l'impacte de les tecnologies en la societat, en el concepte d'autoria i en l'agenda política, així com l'aportació del saber humanístic a la societat digital.


El màster vol formar professionals especialitzats en el disseny d'aplicacions o projectes originals i innovadors en el camp de les humanitats digitals i en la gestió del patrimoni digital. Per això caldrà que siguin experts en l'ús de diferents tècniques i tipus de representació de les dades digitals, en tecnologies digitals per al tractament de dades de diferents tipus i en la normativa vigent relativa a l'autoria, ús, reproducció i difusió de coneixement i objectes digitals.


Les àrees de treball d'aquests professionals són museus, exposicions temporals, biblioteques, arxius, el sector editorial, empreses de gestió cultural i el suport dins de projectes de recerca en humanitats i ciències socials. Tota la informació i preinscrició aquí