El Dr. Agustí Colomines participarà al cicle "De la Transición democrática a la Transición nacional en Cataluña"

18/01/2017

El director acadèmic de la Càtedra Josep Termes, el Dr. Agustí Colomines participarà al cicle "De la Transición democrática a la Transición nacional en Cataluña" organitzat per la Delegació del Govern de la Generalitat a Madrid. Aquest cicle, que comptarà amb experts reconeguts en la matèria, pretén confrontar versions diferents d'episodis de la història recent. En cada sessió es confrontaran dues mirades, una des de Catalunya i l'altra des d'Espanya, per esbrinar punts de trobada i desacords.

El Dr. Colomines participarà en la sessió del 26 de gener de 2017 que duu el títol "El viento helado de la Transición" i ho farà amb el periodista José Antonio Zarzalejos. La conversa abordarà si la transició espanyola va ser modèlica o no. En aquest sentit, la historiografia dels anys 80 i el jove sistema democràtic van defensar el model de transició a la democràcia que es va construir a Espanya després de la mort del dictador i ara, més de 40 anys després, la corrupció, la violència política i els nacionalismes, qüestionen la solidesa de la transició i fins i tot denuncien les febleses sobre les quals es va construir.

Podeu consultar el programa complet del cicle en aquest enllaç