Noves Mirades a l’Exili del 1936

23/05/2016

El Centre d’Història Contemporània de Catalunya (CHCC) i la Societat Catalana d’Estudis Històrics  (SCEH) organitzen “Noves Mirades a l’Exili del 1936”. La jornada serà el 8 de juny a les 18 hores al Carrer del Carme nº 47, seu de l’Institut d’Estudis Catalans.

En el marc del 80è aniversari de l’inici de la Guerra Civil, s’analitzarà el tema de l’exili de catalans i espanyols arrel d’aquesta.

Els exilis polítics durant el segle XX van provocar arreu d’Europa la fugida massiva de milions de persones que es veieren forçades a travessar una frontera per tal de salvar la vida. En el cas català i espanyol, es van generar dos tipus d’exili molt diferenciats que s’han tractat de diferents maneres tant per part dels historiadors com de l’opinió pública.

Aquesta sessió acadèmica aportarà una nova mirada a l’exili i contribuirà a donar-lo a conèixer com una part més del drama i la complexitat del conflicte.

Hi participaran:

  • Aleix Villatoro i Oliver, secretari general del Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència.
  • Jaume Sobrequés i Callicó, director del Centre d’Història Contemporània de Catalunya i president de la Societat Catalana d’Estudis Històrics, filial de l’IEC.
  • Jordi Rubió i Coromina, Universitat de Girona.
  • Arnau Gonzàlez Vilalta, Universitat Autònoma de Barcelona.
  • Borja de Riquer, Universitat Autònoma de Barcelona

Aquí podeu veure el díptic amb tota la informació.