Rànquing d’universitats de la Fundació CYD

10/05/2016

La Fundació CYD (Fundación Conocimiento y Desarrollo) ha publicat el rànquing d’universitats espanyoles on s’avaluen 59  indicadors agrupats en els següents paràmetres:

  • Ensenyament i aprenentatge
  • Recerca
  • Transferència de coneixement
  • Orientació internacional
  • Contribució al desenvolupament regional
  • Satisfacció dels estudiants

En aquesta classificació, la Universitat de Barcelona destaca especialment en relació amb la recerca, la transferència de coneixement i l’orientació internacional. En aquest últim aspecte es situa –igualada amb la Universitat Autònoma de Barcelona– com la millor universitat de l’Estat.

També es pot consultar el rànquing en funció dels àmbits d’estudi: empresarials, física, informàtica, enginyeria elèctrica, enginyeria mecànica, medicina, psicologia, matemàtiques, química, treball social, sociologia, història i biologia. Pel que respecta a aquests indicadors la UB obté les millors qualificacions en les àrees d’història, biologia i treball social, així com uns notables resultats en química, empresarials i sociologia.

Globalment, la UB ocupa el segon lloc del rànquing, juntament amb la UAB, i està a un punt de la Universitat Pompeu Fabra, que ocupa la primera posició.

Es tracta de la tercera edició d’aquest rànquing basat en l’U-Multirank elaborat per la Comissió Europea i avalua 66 universitats de l’Estat espanyol. En aquest enllaç podeu veure totes les dades i valoracions obtingudes per la UB.