Encontres i desencontres en la Mediterrània: La nova recerca i el “gran relat” (segles XVI‐XX)

22/02/2016

El proper 14 de març es celebrarà a la Universitat Pompeu Fabra (Campus Ciutadella, Aula 24S18) una jornada, organitzada per l'Institut d'Història Jaume Vicens Vives i la Casa de Velázquez, on s’estudiarà la Mediterrània com una àrea que requereix d’una anàlisi particular: Encontres i desencontres en la Mediterrània: La nova recerca i el “gran relat” (segles XVI‐XX).

Emmarcat en el programa d’activitats MediTerraneum : una perspectiva histórica de las interrelaciones entre las regiones mediterráneas y Europa (METE),  l’esdeveniment consistirà en 3 taules rodones:

  • La investigació històrica sobre el Mediterrani: un estat de la qüestió
  • El relat històric sobre el Mediterrani: entre la ciència i la geopolítica
  • La història mediterrània en l’educació i la societat d’avui

Participaran a la jornada una gran nombre d’experts en la Mediterrània. Per ordre d’intervenció: Marició Janué, Maria Betlem Castellà, Joaquim Albareda, Andreu Seguí, Wolfgang Kaiser, Eloy Martín, Miguel Ángel Bunes, Enric Ucelay-Da Cal, Marcel A. Farinelli, Bernabé López, Marcello Verga, Martí Grau, Luciano Gallinari, Paolo Ceccoli, Jordi Guixé, Lurdes Vidal i Enric Olivé.

Podeu consultar tota la informació en el cartell i el díptic de l'acte.