La Càtedra celebra un acte d'homenatge a Josep Termes

28-05-2015

La Càtedra Josep Termes ha dut a terme un homenatge a l’historiador que dóna nom a la Càtedra: Josep Termes i Ardèvol, gran coneixedor del moviment obrer català dels segles XIX i XX, home compromès amb el seu temps que no es va limitar a estudiar-lo sinó que també el va viure participant-hi activament.

L’acte ha sigut a l’Ateneu Barcelonès, lloc emblemàtic on Termes va passar llargues estones reunit amb els seus coetanis, i ha estat protagonitzada per una conferència de Josep Fontana, catedràtic emèrit de la Universitat Pompeu Fabra i amic de Termes, qui ha dut a terme una detallada descripció de la personalitat de l’historiador català així com del període històric que van viure junts a través d’anècdotes que ens permeten fer-nos una idea de com era la realitat social d’aquella època des de la perspectiva dels qui la van experimentar en primera persona.

També han participat en l’homenatge tres historiadors vinculats amb la figura de Josep Termes: el Dr. Jordi Casassas (catedràtic de la UB i president de l’Ateneu Barcelonès), la Dra. Teresa Abelló (professora de la UB) i el Dr. Agustí Colomines (professor de la UB i director acadèmic de la Càtedra).

L’ocasió ha estat aprofitada per presentar el llibre Josep Termes. Catalanisme, Obrerisme i Civisme (Teresa Abelló, Agustí Colomines Eds.), volum miscel·lani on diversos experts s’aproximen a aquestes tres temàtiques des de l’òptica de Termes.

Llegiu aquí la conferència íntegra