Vàrem mirar ben al lluny del desert. Actes del simposi “Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014)" - Presentació de llibre

El dia 29 d’abril de 2015 s’ha presentat, a l’Auditori del Museu d’Història de Catalunya, el llibre Vàrem mirar ben al lluny del desert. Actes del simposi Espanya contra Catalunya: una mirada històrica (1714-2014), obra que recull les aportacions de les ponències que es van dur a terme en el simposi que commemorava els tres-cents aniversari de la caiguda de Barcelona en mans de Felip V. En aquest, s’hi va analitzar des d’una mirada històrica la influència de l’acció política de l’Estat espanyol en relació a Catalunya, una acció massa sovint de caràcter repressiu, i va comptar amb la participació d’especialistes de diverses disciplines: historiadors, economistes, juristes, sociòlegs, lingüistes... Entre d’altres destaca la participació de Josep Fontana, Jordi Maluquer, Antoni Furió, Jordi Casassas, Josep M. Solé i Sabaté, Jaume Sobrequés i Núria Bosch.

En la presentació del llibre hi ha intervingut el director acadèmic de la Càtedra Josep Termes, Agustí Colomines, el periodista Manuel Cuyàs i el director del Centre d’Història Contemporània de Catalunya i president de la Societat Catalana d’Estudis Històrics de l’Institut d’Estudis Catalans, Jaume Sobrequés.