Josep Termes. Catalanisme, obrerisme, civisme, Teresa Abelló, Agustí Colomines (eds.) - Presentació de llibre a La Fatarella

El 20 de març de 2015 s’ha presentat al Casal de la Vila de la Fatarella el llibre Josep Termes. Catalanisme, obrerisme, civisme, Teresa Abelló, Agustí Colomines (eds.), publicat per l’Editorial Afers.

A l’acte hi ha participat Agustí Pons (escriptor i periodista), Teresa Abelló (editora i professora de la UB), Agustí Colomines (editor i professor de la UB) i Jesús Ruana, alcalde de la Fatarella.  

L’obra presentada consisteix en una miscel·lània d’homenatge on diversos especialistes i coneixedors aprofundeixen en temes com el catalanisme, l’obrerisme i el civisme des dels valors i l’òptica del professor Josep Termes, historiador especialitzat en el moviment obrer català del segle XIX i XX, home compromès i de gran vàlua però, tanmateix, no prou reconegut.

Ferran Mascarell (Conseller de Cultura) és l’encarregat de la presentació de l’obra. Jordi Casassas (UB), Santiago Izquierdo (UPF) i Lluís Duran (CHCC) tracten de la perspectiva de Josep Termes sobre el catalanisme. Del seu interès per l’obrerisme se n’ocupen Teresa Abelló (UB), Pere Gabriel (UAB), Manel Lladonosa (UdL) i Francesc Bonamusa (UAB). Per finalitzar el volum, l’interès pel civisme de l’historiador català es abordat per Agustí Colomines (UB), Francesc Roca (UB) i Josep M. Solé (UAB).

Són partícips de la publicació la Càtedra Josep Termes, l’Editorial Afers, l’Ajuntament de la Fatarella i elConsorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE).

Llegir la crònica a Nacionalitats