Homenatge a Josep Termes a l’Ateneu Barcelonès - Conferència de Josep Fontana

El 28 de maig de 2015 s’ha dut a terme a l’Ateneu Barcelonès un acte d’homenatge a Josep Termes, historiador especialitzat en el moviment obrer català dels segles XIX i XX, home compromès amb el seu temps i la seva tasca però no prou reconegut.

La conferència ha sigut a càrrec de Josep Fontana, catedràtic emèrit de la UPF i amic de Termes, qui ha explicat vivències compartides amb l’homenatjat entremesclades amb els episodis històrics que van protagonitzar aquells anys.

A l’acte també hi han participat Jordi Casassas (catedràtic de la UB i president de l’Ateneu Barcelonès), Teresa Abelló (professora de la UB) i Agustí Colomines (professor de la UB i director acadèmic de la Càtedra Josep Termes).

L’ocasió ha servit per reclamar la necessitat de compilar els treballs de Josep Termes i per a presentar el llibre Josep Termes. Catalanisme, Obrerisme i Civisme (Teresa Abelló, Agustí Colomines Eds.), volum miscel·lani on diversos experts s’aproximen al catalanisme, l’obrerisme i el civisme des de la perspectiva de l’historiador homenatjat. 

Llegir la crònica a Nacionalitats

Llegir la conferència de Josep Fontana