Catalanisme, regionalisme i federalisme. A redós del centenari de l’establiment de la Mancomunitat - Seminari sobre la Mancomunitat

Els dies 9 i 10 de març de 2015 s’ha celebrat un seminari sobre la Mancomunitat a la Sala Albert Calsamiglia, del Campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, i a laBiblioteca Pública Arús, en motiu del centenari de l’establiment de la citada institució.

Ha estat organitzat pel GRENS (Grup de Recerca en Estats, Nacions i Sobiranies) de l’Institut Universitari d’Història Jaume Vicens Vives de la Universitat Pompeu Fabra i ha rebut el nom de Catalanisme, regionalisme i federalisme. A redós del centenari de l’establiment de la Mancomunitat.

A l’acte hi han participat dos membres del GRENPoC (Grup de Recerca en Estudis Nacionals i Polítiques Culturals), coautors del llibre Pàtria i Progrés. La Mancomunitat de Catalunya 1914-1924 (Ed. Comanegra):

  • La Mancomunitat, entre el centralisme estatista i l’autonomisme catalanista (a càrrec d'Agustí Colomines, director acadèmic de la Càtedra Josep Termes).
  • La política cultural de la Mancomunitat en la construcció de la cultura nacional catalana (a càrrec d'Aurora Madaula).