Baltic states and Russian speaking minorities: is there any potential risk of Ukrainisation? - Taula rodona

El 26 de març de 2015 s’ha dut a terme una taula rodona organitzada per la Càtedra Josep Termes i el CIDOB (Barcelona Centre for International Affairs).

Amb el títol de Baltic states and Russian speaking minorities: is there any potential risk of Ukrainisation?, s’ha debatut la situació actual de les minories russòfones als països Bàltics, les perspectives d’aquests estats en llur relació amb Rússia i els riscos d’una possible ucraïnització d’algun d’aquests estats membres de la UE i de l’OTAN. Aquest interès ve motivat per l’escalada del conflicte bèl·lic a Ucraïna i les evidències d’una creixent intervenció militar russa, fets que plantegen un escenari excepcionalment complex tant per les Repúbliques Bàltiques com per l’ordre de seguretat europeu.

L’acte ha comptat amb la presència de Saulius Kaubrys, Professor Associat d’Història de la Universitat de Vilnius (Lituània). També hi han participat:

  • Dr. Agustí Colomines, professor titular d’Història Contemporània a la Universitat de Barcelona i director acadèmic de la Càtedra.
  • Dr. Jordi Bacaria, catedràtic d’Economia Aplicada a la UAB i director del CIDOB.
  • Sr. Nicolás de Pedro, investigador principal del CIDOB especialista en l’espai post-soviètic i Índia.
  • Sr. Marc Gafarot, coordinador de l’àrea de processos internacionals de secessió i de cooperació al desenvolupament al CIDOB.

Llegir la crònica a Nacionalitats