Pàtria i progrés: La Mancomunitat de Catalunya, 1914-1924 - Presentació del llibre a la seu de l’Editorial Comanegra

El 7 d’abril de 2014 s’ha presentat el llibrePàtria i progrés: La Mancomunitat de Catalunya, 1914-1924 d’Agustí Colomines, director acadèmic de la Càtedra Josep Termes i Aurora Madaula, col·laboradora del GRENPoC. La presentació ha sigut a la seu de l’Editorial Comanegra.

Aquesta obra serveix per commemorar el centenari de la creació de la Mancomunitat de Catalunya, institució presidida per Enric Prat de la Riba i que amb molt pocs recursos va fer molt per la construcció de Catalunya.

El periodista Francesc-Marc Álvaro ens explica en el pròleg:

“Mai tan poc poder ha estat emprat d'una manera tan sàvia i exemplar, fins al punt que encara avui és visible el llegat admirable de la Mancomunitat en diversos àmbits de la nostra vida col·lectiva.

Cal valorar i divulgar entre les noves generacions aquesta èpica dels que van assumir la responsabilitat de construir un país amb quatre canyes, fent veure que tenien més palanques de les que de debò tenien. Ells van tenir fe en ells mateixos i en una societat que no tenia por, per això van canviar la fesomia de Catalunya.

Els catalans d'avui som fills del 1914 més que del 1714."