Crisi de legitimitat de la Unió Europea - Curs d’Estiu

Del 7 a l’11 de juliol s’ha dut a terme el curs d’estiuCrisi de legitimitat de la Unió Europea.

L’objectiu d’aquest curs ha sigut analitzar els reptes democràtics als que s’enfronta la Unió Europea, en un moment en que el seu rol és qüestionat degut a l’augment del populisme i l’euroescepticisme. Durant el curs s’ha definit l’abast d’aquesta crisi de legitimitat democràtica i les estratègies necessàries per a fer-hi front.

Ha sigut organitzat per la Càtedra Josep Termes, la Comissió Europea i la Generalitat de Catalunya, i ha comptat amb la participació de ponents de reconegut prestigi internacional, entre els que trobem diversos membres del GRENPoC:

  • El Dr. Agustí Colomines ha inaugurat l’acte, junt amb el Dr. Edgar Grande, presentant els reptes democràtics de la Unió Europea.
  • El Dr. Marc Guerrero, amb la Dra. Ana Mar Fernández, ha encarat el tema del sistema electoral i els partits polítics a la Unió Europea.
  • El Dr. Ferran Sáez, junt amb el Sr. Marc Sanjaume, ha estat a càrrec de la ponència Reptes i oportunitats de les relacions entre nacions, estats i la Unió Europea: cap a una federació d’Estats Nació?