Drets Humans i Història

14/09/2023

Ja està disponible l'Informe Anual 2023 de la Network of Concerned Historians (NCH)

Aquest és el 29è informe anual de la NCH, la xarxa d'historiadors compromesos amb els drets humans i a la qual pertany el nostre director, el professor Agustí Colomines. L'informe conté notícies sobre l'estat dels drets humans a 105 països, centrant-se especialment en la censura de la història i la persecució d'historiadors, arxivers i arqueòlegs d'arreu del món, segons informen diverses organitzacions de drets humans i altres fonts. Cobreix principalment esdeveniments i circunmstàncies dels anys 2022 i 2023. Hi denuncia l'espionatge de l'Estat espanyol a intel·lectuals i polítics catalans amb Pegasus.

El fet que la NCH difongui les notícies sobre aquests abusos no implica que comparteixi les opinions i creences dels historiadors i altres que s'hi esmenten. L'informe està disponible en accés obert. A sota disposeu del PDF de 158 pàgines.

Arxius adjunts

Arxivat a: Blog, General