Dia Mundial de les Humanitats Digitals

29/04/2020

El 29 d'abril de 2020 se celebra el Dia Mundial de les Humanitats Digitals

El 29 d’abril se celebra el Dia Mundial de les Humanitats digitals. Enguany, degut a les excepcionals circumstàncies CenterNet, la xarxa mundial de centres d'humanitats digitals, ha proposat utilitzar Twitter per difondre en què estan treballant els diversos grups implicats en les HD. Si bé és cert que la majoria de les institucions es veuen obligades a treballar tenint en compte la distància social o les quarantenes amb motiu de la panèmia del COVID-19, tanmateix podem seguir en contacte entre nosaltres i compartir com continuem la nostra feina i vida mitjançant les xarxes socials. Les diverses experiències viscudes arreu del món enriquirà més que mai les nostres vides. En el passat, els centres d'humanitats digitals havien aprofitat el Dia Mundial HD per organitzar esdeveniments públics i presentar els seus nous projectes. Com que gairebé tothom no pot accedir als centres de treball, CentreNet ha proposat organitzar reunions virtuals per zones horàries o bé simplement aprofitar el dia per compartir conferències, tutorials, publicacions de blocs o publicacions digitals. La Càtedra Termes ha aprofitat el dia per presentar la nova revista, en català i anglès, Humanitats Digitals/Digital Humanities, i per difondre la nova xarxa, a la qual pertany, L'Associació d'Humanitats Digitals Catalanes.

El Dia Mundial d'Humanitats Digitals utilitzarà el hashtag de twitter #dayofdh2020.

Per a més informació: CenterNet