Antoni Martí Monterde revisita Josep Pla i Joan Fuster

07/05/2019

L'Editorial Afers i l'Editorial 3i4 publiquen dues novetats del professor Antoni Martí Monterde sobre Josep Pla i Joan Fuster

El Dr. Antoni Martí Monterde, professor de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada al Departament de Filologia Hispànica, Teoria de la Literatura i Comunicació de la Universitat de Barcelona i inverstigador principal del Grup de Recerca de Literatura Comparada en l’Espai Intel·lectual Europeu (LC:eIE), presenta el divendres 10 de maig de 2019, a la llibreria La Calders, els seus dos últims llibres d'investigació. A Joan Fuster: la paraula assaig (Editorial Afers), l'autor fa una aproximació a l’assaig humanista de Fuster i en destaca l’originalitat, a més d'inserir-lo en la sociologia de la cultura fins a la meditació sobre la cultura catalana en el marc de la identitat cultural europea. A París, Madrid, Nova York: Les ciutats de lluny de Josep Pla (Editorial 3i4), Martí Monterde se centra en dos moments molt concrets, els anys vint i els anys cinquanta, quan Pla va projectar sobre les ciutats visitades una mirada paisatgística, i en desprèn una poètica de l’escriptura desplaçada, fins i tot una sociologia de la ciutat, la pròpia i l’estranya.