Vicent Olmos guardonat amb un Premi d’Actuació Cívica de la Fundació Carulla

11/11/2015

L'historiador i editor valencià Vicent Olmos (Editorial Afers), col·laborador de la Càtedra, ha estat guardonat amb un Premi d’Actuació Cívica de la Fundació Carulla per la seva tasca en el món editorial i de divulgació de la història del País Valencià.

Aquests premis, atorgats des de l’any 1983, reconeixen el treball de persones que han actuat i actuen al servei de la identitat nacional en diversos àmbits: ensenyament, mitjans de comunicació, ciències, art, cultura popular, música, teatre, economia, dret, acció social i cívica, etc. En el cas de Vicent Olmos, ha estat premiat per la seva labor en els àmbits de difusió de la llengua, promoció del patrimoni cultural i edició i difusió del llibre en català.

En aquesta XXXII edició, també han estat guardonats:

  • Montserrat Cadevall, presidenta de la Federació Catalana d’Entitats Corals (FCEC)
  • Miquel Costa, responsable de l’Editorial Mediterrània-Eivissa
  • Mireia Montané, pedagoga i directora del Projecte COMconèixer
  • Artur Quintana, filòleg i estudiós del català de l’Aragó
  • Ferran Rella, president del Consell Cultural de les Valls d’Àneu

La cerimònia d’entrega dels premis serà el dimarts 24 de novembre, a les set de la tarda, al Museu del Disseny de Barcelona. També s’aprofitarà l’ocasió per lliurar el Premi Lluís Carulla, adjudicat al projecte Terra-nova.cat.