Acte sobre "La crisi dels refugiats: entre el dret d'asil i l'acollida"

22-09-2015

La Càtedra Josep Termes, el Parc de les Humanitats i les Ciències Socials i Solidaritat UB organitzen un acte sobre la crisi dels refugiats. 

La Universitat de Barcelona no pot ser un mer espectador davant la gravetat dels fets. Per això volem contribuir al debat des del que ens propi: el coneixement. Amb aquesta taula rodona pretenem analitzar des de diverses perspectives com s’ha de gestionar el dret d'asil i l'acollida dels sirians a Europa i als nostres municipis, així com quins són els reptes polítics, jurídics, econòmics i socials als quals caldrà fer front quan arribin els primers refugiats. Per fer-ho, hem sol·licitat a persones expertes en el tema que ens acompanyin i que formin part de la taula rodona que promourà el diàleg amb les entitats de la societat civil que són expertes en el tema. 

Hi participaran: 

  • Dr. Eduard Sagarra Trias, professor de Dret Internacional Públic a la UB i a ESADE i president de l’Associació per a Nacions Unides a Espanya (ANUE)
  • Sra. Maria Alba Gilabert, periodista de la secció d'internacional de Catalunya Ràdio
  • Sr. Francesc Mateu, director a Catalunya d’Oxfam Intermón
  • Sr. Àngel Miret i Serra, govern de la Generalitat de Catalunya i professor de Ciències Polítiques i Socials a la UPF

Moderarà el debat el Dr. Gaspar Coll i Rosell, professor d'Història de l'Art a la UB i Comissionat per al Parc i l'impuls científic de les Humanitats i les Ciències Socials.

El debat es durà a terme el proper 22 de setembre de 2015 a les 19.00 h al Parc de les Humanitats (Carrer del Perú, 52, Barcelona). 

Vegeu el díptic